Vakjuryprijzen voor ‘Erop of eronder’

 In 2019

Later die dag werden de prijzen van de vakjury bekend gemaakt voor de keramiekstukken die speciaal gemaakt waren voor de expositie in de Burgerhal, waarna eind van de middag de feestelijke prijsuitreiking volgde.

De eerste prijs ging naar Bea Riksen uit Nederland, die door de jury werd geprezen voor ‘haar originele vorm en de mooie matte glazuur’. De prijswinnares van vorig jaar, de Litouwse Viilja Balciuniene mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. Haar werk zat volgens de jury ‘technisch goed in elkaar en de geglazuurde en ongeglazuurde delen waren perfect in balans’. Het kleurrijke werk van derde prijswinnares Sonja van Dijk  was volgens de jury ‘als totaal een prachtig object’ en voldeed net als de andere werken aan het thema.

Eerste prijs

Tweede prijs

Derde prijs

Eervolle vermelding

Eervolle vermeldingen gingen naar de Duitse Diana Tafel voor haar ‘klei met een knipoog’ en de Vlaamse Leen Dehouwer voor haar ‘zeer originele opvatting van het thema’.

De jury (voorzitter Marja Thijssen, Trude Linde, Geert Jacobs) vond het wel jammer dat maar 51 van de keramisten die deelnemen aan de jaarlijkse Keramiekmarkt een apart kunstwerk voor de expositie hadden ingeleverd. Dat was minder dan vorig jaar.

Eervolle vermelding

Herinneringsbord Trudy Otterspeer

Herinneringsbord
Voor het eerst dit jaar kregen de winnaars van de juryprijzen behalve een geldbedrag ook een speciaal voor de GKD vervaardigd ambachtelijk plateelbord, beschilderd door de Goudse plateelschilder en docente Trudy Otterspeer.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search