Duo Demonstratie Plateelschilderen: Sjoukje Tijssen en Trudy Otterspeer

 In Archief, Keramieknieuws

Dit jaar een bijzondere demonstratie plateelschilderen, wat mooi aansluit bij het thema ‘Contrast’. 
Twee Nederlandse plateelschilders presenteren hun techniek tegelijkertijd! Er zijn veel overeenkomsten, maar wat zijn de verschillen? Een interessante en leerzame presentatie van ons Nederlands Erfgoed!

Sjoukje Tijssen uit het verre Friesland, heeft een kraam op onze keramiekmarkt. Zij toont haar mooie handgemaakte en handgeschilderde Friese witjes. Deze worden in tableau vorm vaak gebruikt als keukentegels. Sjoukje heeft in haar woonplaats Kimswerd (tussen Makkum en Harlingen, de tegelsteden van oudsher) haar atelier en showroom. Binnenkort start ze weer met workshops. Haar werk noemt ze; ambachtelijk, traditioneel en eigentijds. Erfgoed van NU!Tijdens de Goudse Keramiekdagen laten wij u graag kennismaken met deze bijzondere manier van werken. Wilt u alvast bekijken wat Sjoukje zoal maakt, bezoek dan de website www.friestile.nl of like de Facebookpagina van FRIEStile

Trudy Otterspeer, algemeen bekend in Gouda, zal dit jaar niet een kraam op de markt hebben, maar komt wel haar mooie ambachtelijke werkwijze demonstreren op 10 en 11 mei, samen met haar Friese collega Sjoukje Tijssen. Als u behalve deze duo demonstratie meer wil zien van haar werk: Trudy stelt haar atelier open voor publiek op die dagen. Ook kunt u zelf ervaren wat plateelschilderen is door mee te doen met een korte workshop. Wellicht een opstapje naar een cursus? Trudy vertelt u graag meer. Het adres kunt u vinden in de Keramiek route ( in onze programmakrant) .Voor een voorproefje van haar prachtige werk kunt u vast kijken op haar website www.ambachtelijkplateel.nl en facebook.

In opdracht Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland is een documentaire gemaakt over ‘Plateelschilderen in Gouda’, waarbij het hele proces is te zien. Klik hier.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search